Besplatni info telefon 0800 310 310

Rješenja za dobar san!

Zdravlje i fiziologija

Kralježnica je savršen mehanizam o kojem treba voditi maksimalnu brigu. Spavanje na neadekvatnim krevetima, na pretvrdim ili premekanim podnicama i madracima, znači ugrožavanje prirodnog opuštanja tijela što uzrokuje ukočenost, probleme s muskulaturom, bol u leđima i poremećaje u spavanju zbog čestih promjena položaja.

 

Bol u vratu

Bolovi u području vrata tijekom spavanja često nastaju zbog neadekvatnog položaja u području ramena, vrata i ostatka kralježnice. Takva neusklađenost ne dopušta da glava bude u prirodnom položaju što rezultira kompresijom međukralježnih diskova na jednoj strani vrata i istezanje mišića i ligamenata na suprotnoj strani. Mišići reagiraju na takvu neravnotežu i pokušavaju izravnati glavu što uzrokuje kronični umor mišića i mikrotraume, bol u vratu i mišićnu napetost.

Madraci od lateksa Marion, zahvaljujući zoni nosivosti u području vratne kralježnice i zoni ulegnuća u području ramena, vratu osiguravaju savršeno poravnanje s ostalim dijelom kralježnice.

Osim toga, korištenje jastuka orto-Cervical® s dva vala i zonom ulegnuća na sredini, pogoduje ispravnom položaju kralježaka, opuštajući mišiće vrata i ramena.

 

Spavanje na leđima na madracu Marion

Kada spavamo na leđima, madrac Marion savršeno podupire sve tri krivine (vratne, grudne i slabinske) i aktivno podržava kralježnicu tijekom spavanja.

Spavanje na boku na madracu Marion

Kad spavamo na boku, madrac Marion savršeno podupire sve tri krivine i aktivno podržava kralježnicu tijekom spavanja.

 

Madraci od LATEKSA koje je MARION na različite načine istraživao i testirao, zahvaljujući zonama udobnosti, podrške i ulegnuća, osiguravaju savršeno rasterećenje kralježnice.

  • zona potpore u području vrata
  • zona ulegnuća u području ramena
  • zona potpore za lumbalne kralješke
  • zona elastičnog ulegnuća za zdjelicu
  • zona potpore za bedra
  • zona ulegnuća za listove
  • zona potpore za stopala

 

DIFERENCIRANE ZONE NOSIVOSTI

Što je to „nosivost“ madraca?

Nosivost je mjerilo izdržljivosti pod nekim teretom.

Madraci Marion imaju 7 diferenciranih zona nosivosti. To znači da su se svi modeli madraca u stanju prilagoditi tjelesnoj težini korisnika. Na slici ispod vidljivo je da kad označena površina ima zonu ulegnuća, madrac podržava krivine našeg tijela i prema njima se prilagođava. To rezultira savršenom ravnotežom kralježnice.

 

 

Kućne grinje su paraziti malih dimenzija koje imaju usta prilagođena kopanju, upijanju ili ubodima.

Dvije vrste grinja koje su uglavnom prisutne u Hrvatskoj su Dermatophagoides pteronissimus i Dermatophagoides farinae; ove sićušne životnjice preferiraju topla i vlažna mjesta te nastoje živjeti imnožiti se prvenstveno u jastucima, plahtama, madracima, dekama, poplunima, tepisima…

 

Grinje se  hrane ljudskom peruti, malim ljuskicama mrtve kože koje se odvajaju od tjela i prašinom.

Za čovjeka su izmet tih životnja glavni uzroci jakih alergija jer, kad se jednom oslobode u zraku lako ih se udiše.
Grinje su stoga odgovorne prvenstveno za pojavu respiratornih alergija (kronični alergijski rinits i bronhijalna astma) a mogu izazvati i atopijski dermatitis.

 

Madraci od lateksa imaju prirodnu karakteristku prozračnosti zbog sustava mikroćelija koji pogoduje unutarnjoj ventlaciji, čineći madrac svježim i suhim.
Upravo stoga što omogućuju izvrsnu prozračnost te otpuštanje vlage, u madracima od lateksa se ne stvaraju uvjeti za razmnožavanje grinja.


Osim toga, svi madraci od lateksa Marion osiguravaju maksimalnu higijenu budući da imaju presvlake koje se mogu skidati i prati, ručno ili u perilici rublja. Na taj se način madrac može održavat stalno čistim, bez grinja, plijesni ili bakterija.

Kontaktirajte nas ?