Besplatni info telefon 0800 310 310

Rješenja za dobar san!

Pola sata vježbanja ujutro dovoljno je da se osjećamo dobro i spremno za novi dan.
To je dobra navika koja će nam dati snage suočiti se s našim svakodnevnim aktivnostima s većom odlučnošću i dobrim raspoloženjem. Dovoljno je da si poklonite 20 minuta kućnog vježbanja koje je, k tome, i besplatno. Otkrijmo prednosti vježbanja, kao i koje su vježbe najbolje i pogodne za svakoga.

DOBROBITI ZA NJU I NJEGA

Prakticiranje fizičke aktivnosti početkom dana služi za tonifikaciju, rastezanje i otapanje mišića i zglobova, no također i za poboljšanje limfne i venske cirkulacije. Ako redovito vježbamo i uz to pazimo na prehranu, pomaže nam i u mršavljenju. Jutarnji fitness aktivira metabolizam nakon noćnog odmora i sagorijeva više masnoća tijekom dana, čak i kad se odmaramo.
Ne treba zanemariti činjenicu da jutarnje vježbe bude mozak i time stimuliraju proizvodnju endorfina koji je zadužen za naše raspoloženje i koji omogućuje da kroz dan kročimo vedri.

LEĐA I RUKE

Čim se probudite, otkrijte se, maknite jastuk i legnite na leđa. Lagano istegnite ruke iznad glave, rastegnite se što je više moguće, protegnite ruke i noge i opustite se. Ponovite vježbu više puta. Udahnite zrak dok se istežete i izdahnite kad se vraćate u prvobitni položaj. Isprepletite prste ruku, savijte noge pod pravim kutom i zadržite ih spojene. Duboko udišući, usmjerite ih na lijevo, dok istežete ruke prema gore i udesno. Ponovite isti pokret u suprotnu stranu. Ponovite vježbu šesz puta za svaku stranu.

NOGE

Lezite na leđa, savijte noge i stavite stopala na madrac. Podignite lijevu nogu i približite je prsima, držeći stopalo zategnuto. Pokušajte je izravnati, gurajući petu prema gore. Ponovite vježbu šest puta za svaku nogu. Dok istežete nogu, nemojte podizati potiljak, jer tako riskirate opterećivanje mišića u području vrata.

VRAT

Još i dalje ste u ležećem položaju, podignite koljena na prsa. Dok izdišete zrak, približavajte čelo prema koljenima, a zatim ostanite u tom položaju. Vratite se u prvotni položaj i naslonite ramena i vrat na madrac. Ponovite vježbu osam puta.

Vrijeme je za ustajanje! Još jedna vježba i krećemo dalje! Ustanite ispred kreveta, raširite noge i položite ruke na krevet. Spustite prsa prema krevetu, držeći napete mišiće ruku i ravna leđa. Dok pomičete prsa prema naprijed, istegnite kralježnicu i ispružite nogu prema nazad dok ne osjetite zatezanje u stražnjem dijelu bedra. Najprije jednu nogu i nakon par sekundi drugu. Ovo je dobra vježba za one koji tijekom noći spavaju u pogrešnom položaju.

Nakon tih vježbi, zagrijali ste vaše mišiće i ako želite možete nastaviti još 10 minuta radeći trbušnjake. Broj serija i ponavljanja ovisi od osobe do osobe, stoga slušajte vaše tijelo i nemojte pretjerivati.

Budite dosljedni i zakazujte stalne sastanke s vašim tijelom!

Kontaktirajte nas ?