Besplatni info telefon 0800 310 310

Rješenja za dobar san!

Pozor: pas i mačka u autu!

Ima onih koji se nikako ne mogu rastati od svog četveronožnog prijatelja. Ni vikendi ni dulja putovanja ne smatraju se odmorom ukoliko ne idu pas ili mačka, jedino s njima godišnji odmor može biti pun ljubavi i bez nostalgije. 
No, provođenje godišnjeg odmora s ljubimcima uvijek iziskuje malo više pripreme. Sve je više hotela, objekata za kupanje i smještaja za odmor koji su prihvaćaju kućne ljubimce (“pet friendly”) i opskrbljeni su svom potrebnom opremom. Stoga, nalazili se na moru ili u planinama, u gradu ili na selu, vaš ljubimac može provesti veseli odmor s vama.
Međutim, prije odlaska treba povesti računa o nizu stvari koje se čine jednostavnima, ali često na njih zaboravljamo. 
Donosimo korisne savjete koje je dobro imati na umu prije kretanja na put s našim najvjernijim prijateljima.

kontaktirajte tvrtku

KONTAKTIRAJTE PUTNIČKU AGENCIJU

Prije svega, treba kontaktirati agenciju s kojom se putuje: bilo avionom, vlakom, autobusom ili trajektom i provjeriti informacije vezane za prisutnost životinja u prijevoznom sredstvu. Zapravo, to sve provjerite prije kupovanja same karte!

imenovanje od veterinara

RAZGOVOR S VETERINAROM

Ako putujete u inozemstvo, informirajte se o potrebnim cjepivima za ulazak u državu u koju putujete. Kad to učinite, skoknite do vašeg veterinara i, osim što ćete biti sigurni da je vaš ljubimac zdrav, moći ćete obaviti sva potrebna cijepljenja. Svakako obavite pregled na vrijeme! Kako bi se osigurala njihova učinkovitost, neka cjepiva trebaju biti primijenjena tri tjedna prije putovanja.

životinjski dokument

MOLIM, DOKUMENTE!

Ukoliko putujete u inozemstvo i vaš ljubimac će morati pokazati svoje dokumente. Putovnica za kućne ljubimce potrebna je u svim zemljama koje sudjeluju u programu Pets Travel Scheme. Ovaj program sadrži sve bitne podatke o ljubimcu, uključujući broj mikročipa, podatke o izvedenim cjepivima i potpis odobrenja veterinara. Ovaj program još nije postao standard, stoga je potrebno provijeriti sve norme putovanja za kućne ljubimce, i u zemlji odlaska, i u zemlji dolaska.
Osim toga, kako biste izbjegli loše iskustvo, pogotovo ako vaš pas/mačka voli šetati slobodno, savjetujemo da napravite privremeni privjesak s brojem telefona i nazivom smještajnog objekta i stavite ga oko vrata vašem ljubimcu.

ne ostavljajte životinju besplatno u automobilu tijekom izleta

PUTOVANJE AUTOM

Puštanje da se vaš ljubimac slobodno kreće u automobilu može biti vrlo opasno. Izvrsno rješenje za sigurno putovanje je korištenje remena ili pojasa s kukom za sigurnosni pojas (idealno za pse) ili transportera (idealno za mačke). Za veće pse pak, možete postaviti posebnu sjedalicu i barijeru kako biste spriječili da životinja dođe na prednja sjedala i zamara vozača.
Posjetite trgovinu za kućne ljubimce i pronađite rješenje koje naviše odgovara vašem automobilu! Ako se vaš ljubimac nerado vozi u autu, izbjegavajte duža putovanja ili radite češće stanke. Šetnja na zraku pomoći će svima da protegnu noge prije ponovnog kretanja na put.

Putovanje zrakoplovom

PUTOVANJE AVIONOM

Vaš prijatelj na 4 noge imati će posebnu avionsku kartu. Ovisno o kompanji, cijene i pravila putovanja kućnih ljubimaca mogu varirati. Općenito, da bi ljubimci mogli putovati u kabini, ne smiju prelaziti 8 kg težine, a transporter mora biti smješten ispod sjedala ispred vašeg sjedala. Iskušenje da ga izvadite iz transportera i držite u naručju bit će jako. No, potrebno ga je držati u njemu tijekom cijelog leta.
Životinje koje prelaze 8 kg moraju putovati u prtljažniku aviona. Naizgled to može biti strašan prostor, no zaposlenici će znati da se u prtljažniku nalazi ljubimac te će ostaviti upaljena svijetla u prtljažniku s uključenim grijanjem ili hlađenjem.

Lijekovi nisu dopušteni

NEDOPUŠTENI LIJEKOVI

Ako je vaš ljubimac sklon nervozi tijekom putovanja, nemojte mu davati nikakve lijekove za smirenje! Ljubimac bi mogao imati dišnih problema ili komplikacija s ravnotežom tijekom letenja. Umjesto toga, kako biste ga smirili, isprobajte prirodna rješenja ili masažu s eteričnim uljem od lavande prije kretanja. Ili najjednostavnije, probajte ga umoriti igrajući se s njegovom najdražom igračkom kako bi na putovanju spavao.

igre, hranu i vodu

IGRAČKE, HRANA I VODA

Pokrivač ili najdraža igračka vašem ljubimcu mogu pomoći da se osjeća ugodno tijekom putovanja.
Nemojte čekati da dođete na destinaciju kako biste kupili hranu: riskirate da nećete pronaći željenu vrstu ili brand hrane. U nekim slučajevima, putovati s više kilograma hrane je nemoguće, no dobra ideja bi mogla biti da putujete s dovoljnom zalihom za prve dane, a prethodno za područje gdje ćete boraviti provjerite postoji li mogućnost kupovine hrane koju vaš ljubimac konzumira.
Ako idete na dug put s autom nemojte zaboraviti na zalihu vode, a tijekom puta brinite se da ljubimac ne bude žedan.

Kontaktirajte nas ?