Besplatni info telefon 0800 310 310

Rješenja za dobar san!

7 dobrih razloga da vježbate i kad je hladno7 dobrih razloga da vježbate i kad je hladno

Snaga volje glavni je motiv za ostajanje vjernima jednoj od najtežih obaveza prema sebi samima: jutarnjoj tjelovježbi.
Budimo iskreni, ljeti je lakše smoći snage za vježbanje nakon ustajanja iz kreveta: sunce se ranije diže, toplo je, tijelo se lakše budi, dok zimi to postaje nemogućom misijom – težom od onih Toma Cruisea! Zvuk budilice iritira nas više nego obično, pomisao da moramo napustiti toplinu našeg pokrivača ježi nas, a još ako vani pada kiša, prolazi nas volja za bilošto.
Nemojte propustiti naš ih 7 vrijednih savjeta koji će vam pomoći da iskočite iz kreveta poput opruge, kako biste i tijekom zimskih dana rano ujutro vježbali.

Otiđite spavati ranije

Započnite tako da krenete svaki dan spavati 15 minuta ranije, sve dok ne dosegnete idealnu satnicu za odlazak na spavanje. Odlazak na spavanje svaki dan u isto vrijeme poboljš ati će kvalitetu spavanja te će osigurati tijelu i umu potrebno vrijeme da usklade vlastite biološ ke satove.
Ne preporučuje se koriš tenje bilo kakvih svjetlećih elektroničkih uređaja kao š to su pametni telefoni, tableti, računala, televizori, poš to zbog njih ne možemo lako zaspati.
To je svakako težak zadatak za one koji žele iskoristiti zadnje sate u danu da se opuste ispred televizora ili dopisujući se s prijateljima na mobitelu, ali isplati se jer će vaš e tijelo imati koristi od toga.

Postavite više alarma

Postoje neki trikovi koji mogu učiniti jutarnje buđenje manje stresnim. Jedan od njih je da programiramo 3 različita alarma u intervalu od 10-15 minuta. Osim toga, možete postaviti budilicu na udaljenu točku od kreveta. Na takav način jedino š to možemo napraviti je dići se iz kreveta i ugasiti budilicu.
Ako idete baciti oko na aplikacije koje se nude na vaš im pametnim telefonima, naći ćete ih mnogo. Među njima nalazi se jedna vrlo simpatična besplatna aplikacija (no, možemo reći i jedna od zločestijih). Zove se Alarmy. Cilj ove aplikacije, kao uostalom i svih budilica, je da nas izvuku iz kreveta, ali način na koji ta aplikacija to radi je jedinstven! Kako bismo isključili budilicu možemo postaviti par opcija, jedna od “lakš ih” opcija je rješ avanje nekih matematičkih pitanja ili rebusa (za one koji nisu sposobni tek probuđeni riješ iti kvadratni korijen od 18769).
Za one kojima to nije dovoljno postoji i teža opcija. U tom načinu budilica neće prestati zvoniti dok ne napravite ono š to se traži od vas, a to je: dan prije treba slikati neš to izvan spavaće sobe, kao npr. aparat za kavu ili kuhinjsku pećnicu. Slijedeće jutro kad zazvoni budilica treba se dići i ponovo fotografirati istu stvar.
Moto aplikacije Alarmy je “Sleep if you can” (spavaj ako možeš ) i za to postoji opravdan razlog!

Obleka primerna za zimski tekPripremite sve dan ranije

Spremanje torbe za trening dan ranije odlična je strategija za uštedu vremena i brzo spremanje. Što ako je napuštanje toplog kreveta glavni uzročnik koji vas koči u vaš oj želji za vježbanjem? Pa, i za to postoji rješenje. Odjeću koju planirate odjenuti ujutro stavite navečer na grijaće tijelo (npr. radijator), tako ćete ujutro spriječiti da vam bude hladno. Ako je trening na otvorenom, tada treba poduzeti mjere predostrožnosti kako bi se zaštitili od hladnoće i dodati komad odjeće više u vaš u torbu. Prije svega kapu ili traku kako bismo zaštitili glavu, lice i uš i, zimske rukavice za trčanje (izbjegavajte vunene rukavice jer puštaju hladan zrak kroz njih) i sportske čarape za zaštitu stopala i sprječavanje nastanka plikova. Normalno je osjetiti hladnoću na početku vježbanja, ali nakon prvih nekoliko minuta rada, toplina generirana od naš eg tijela, zajedno s pravom sportskom odjećom, bit će dovoljna za stvaranje zdrave mikroklime. Savjetujemo da se odjenete u slojevima, tako da sukladno zagrijavanju tjelesne temperature, skidate sa sebe sloj po sloj odjeće. Na takav način izbjeći ćete prekomjerno znojenje te imati besprijekoran outfit.

Slušajte glazbu kako biste probudili mišiće i um

Da li vam se ikad dogodilo da još u polusnu čujete pop glazbu koja dolazi iz radija kojeg sluša vaš a susjeda? Možda je to baš pjesma koju volite, od koje biste iskočili iz vaš e kože, ona koja vas potakne da u treptaj oka počnete plesati kao Michael Jackson. Ako je tako, onda ju slušajte. Ona će vas oraspoložiti, ako je potrebno slušajte ju glasno ili kroz slušalice. Nemojte čekati trening za to. Dat će vam trenutnu energiju.

Vježbajte sa prijateljem ili prijateljicom

U hladna jutra kada izgleda da treniranje nema nikakvog smisla, trčanje s prijateljem dat će vam pravi poticaj. Teško je preskočiti naviku kada vas netko čeka ispred vratiju. Prijatelj vam može pomoći oko praćenja vaš ih ciljeva ili poticati vas da nastavite dalje. Statistički je dokazano da je onaj tko samostalno trenira viš e osjetljiv na nedaće i ne samo na one vremenske. Prekovremene poslovne obveze, obaveze koje treba brzo rješiti, nedostatak želje itd… sve su to isprike koje nas na kraju natjeraju da treniramo samo onda kad nemamo što raditi. Ali zašto, da li je ikad moguće da nemamo ništa za raditi? Stoga, pošaljite SMS poruku prijatelju koji je sportski tip i izazovite ga da napravite 100 sklekova i 100 trbušnjaka u parku u 7,30h ujutro!

Držite motivaciju na visokoj razini

Trčanje, skakanje, bacanje. Još jednom… trčanje, skakanje, bacanje. Zaš to to moram raditi? Koliko puta smo si postavili to isto pitanje odmah nakon š to smo čuli zvonjavu budilice?
Ako si postavite cilj to će vam biti dovoljan poticaj da se svaki dan rado ustanete iz kreveta kako biste odradili dnevne vježbe. Nagradite se, na primjer, doručkom u kafiću (ali izbjegavajte slatko), jednim lijepim vikendom, masažom u wellnessu ili pak novim odjevnim predmetom.
Nagrađujte svoju stalnu predanost i snagu volje.

Koristite društvene mreže

Dijelite svoje rezultate s vaš im prijateljima. Usporedba rezultata s vašim prijateljima pomoći će vam da budete još bolji!

 

Kontaktirajte nas ?